Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubine ciasto mojej rodziny. Z przepisów siostry anastazji.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23160
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23160
Składniki
Z podanych składników ubić biszkopt, po wystygnieciu przekroić na pół.
Budyn, żółtka, cukier, cukier waniliowy i troche mleka wymieszać razem. Resztę mleka zagotować i wlać wymieszane składniki ugotować budyń. Zimny budyń utrzeć z 1 kostką margaryny.
Na jedną część biszkoptu rozsmarować połowę masy na to ułożyć śliwki. 2 gorzkie czekolady rozpuścić na parze z 4-5 łyzkami mleka i 2 łyzkami masła. Czekoladę wylać na śliwki, poczekać trochę aż czekolada zastygnie i wyłożyć pozostałą masę, przykryć biszkoptemi polać polewą i dowolnie udekorować.