Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto z pyszną masą o smaku tiramisu dżemem porzeczkowym ,wiśniami z alkoholu , nasączone ponczem wiśniowym ,cytrynowym ... Ciasto proste w wykonaniu
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14963
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44795
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 698
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14963
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44795
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 698
Składniki
Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Biszkopt ciemny : Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia,kakao i sodą ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni Masa wykonanie : Z całości masy ująć 4-5 łyżek do posmarowania wierzchu Resztę masy podzielić na dwie równe części . Margarynę z cukrem, ucieramy na pulchną masę (można użyć miksera ) dodając po łyżce masy tiramisu i odrobinie alkoholu (do wyczerpania składników ) Wykonanie : -1. Jasny biszkopt przekroić na pół ,spód nakropić ponczem cytrynowym -2. Wyłożyć połowę uprzednio przygotowanej masy, równomiernie rozsmarować -3. Na masę wyłożyć 1/2 słoika dżemu porzeczkowego równo rozsmarować . -4. Nałożyć ciemny biszkopt nakropić ponczem wiśniowym -5.Wyłożyć drugą część masy ,rozsmarować równomiernie -6.Na masę ponownie 1/2 słoika dżemu porzeczkowego,rozsmarować . -7.Na dżem ,drugą część biszkoptu jasnego ,nakropić ponczem cytrynowym . -8.Na wierzchu rozsmarować masę ,poukładać odsączone wiśnie z alkoholu i polać rozpuszczoną gorzką czekoladą . Blacha 24x40
Smacznego !!!