Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantna sałatka z krewetkami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
Masło rozpuść powoli na patelni. Wrzuć oczyszczone krewetki (jeśli używasz mrożonych, rozmroź je przed smażeniem). Smaż kilka minut. Pod koniec wrzuć prze ciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i zdejmij z ognia. sosu zmiksuj, polej krewetki tak, by były w nim zanurzone.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na połówki. Papryczki umyj i pokrój na plasterki (jeśli usuniesz pestki, sałatka nie będzie taka ostra!). Rzepę oczyść, pokrój na długie słupki. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Krewetki wyjmij z sosu i pokrój na kawałki. Ułóż na jajkach, posyp papryczkami, rzepą, cebulą i posiekaną kolendrą. Skrop sosem z marynowania krewetek.Źródło: Naj