Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantna sałatka z krewetkami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 59
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 59
Składniki
Masło rozpuść powoli na patelni. Wrzuć oczyszczone krewetki (jeśli używasz mrożonych, rozmroź je przed smażeniem). Smaż kilka minut. Pod koniec wrzuć prze ciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i zdejmij z ognia. sosu zmiksuj, polej krewetki tak, by były w nim zanurzone.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na połówki. Papryczki umyj i pokrój na plasterki (jeśli usuniesz pestki, sałatka nie będzie taka ostra!). Rzepę oczyść, pokrój na długie słupki. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Krewetki wyjmij z sosu i pokrój na kawałki. Ułóż na jajkach, posyp papryczkami, rzepą, cebulą i posiekaną kolendrą. Skrop sosem z marynowania krewetek.Źródło: Naj