Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pilaw z dynią i owocami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 152
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Dynię kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy.
W większym garnku o grubym dnie lub w głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy umyty, osuszony ryż, sól do smaku i cukier, chwilę smażymy. Następnie wrzucamy dynię, minutę przesmażamy.
Dodajemy wszystkie umyte, jeśli trzeba rozdrobnione owoce, zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy tak długo, aż ryż wchłonie płyn, ale nie stanie się zbyt suchy. Przed podaniem posypujemy pestkami dyni.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 3,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 283 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 34 g.Źródło: Rewia