Do góry

Desery Przepis na:

Pinacolada

Pinacolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 116

Dodano:

Odsłon: 39980

Bradzo pyszny i łatwy w wykonaniu;P

Składniki

  • Biszkopt:
  • duże jajka, 5 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • mąka, 1 szkl.
  • proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
  • Masa:
  • ananas w plastrach lub brzoskwinie, puszka
  • budyń śmietankowy, 1/2 opakowania
  • margaryna, 1 kostka
  • Pianka kokosowa:
  • białka, 4 szt.
  • wiórka kokosowe, 20 dag
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pinacolada

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy (25x40 cm). Pieczemy 20 minut w 170 st.C.

  2. Robimy masę: Ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, 1 łyżką cukru i łyżką mąki. Zagotowujemy. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodając stopniowo budyń. Mieszamy z ananasami.

  3. Pianka kokosowa: Białka ubijamy ze szklanką cukru na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami. Wkładamy do formy 25x40 cm i pieczemy 20 minut w temp. 170 st.C, aż sie zrumieni.

  4. Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joasia2 11 kwietnia 2011 Robię takie ciasto, tylko u mnie nazywa się ono Ananasowiec... Jest rewelacyjne i bardzo proste w wykonaniu. Znika z talerzy w szybkim tempie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń