Do góry

Desery Przepis na:

Piszinger w niesamowitej wersji

Piszinger w niesamowitej wersji

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 4588

Dodano:

Odsłon: 1667

Połączenie dwóch rodzajów nadzienia, które daje idealny balas między słodyczą a lekką kwasowością

Składniki

  • opakowanie kwadratowych wafli (5 sztuk)
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku kakaowym 460 g
  • ok. 200 g powideł śliwkowych
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Piszinger w niesamowitej wersji

Przygotowanie

  1. Miękkie masło ubij mikserem na puch
    Dodaj masę krówkową i dokładnie połącz
    Podziel masę na trzy części
    Posmaruj pierwszy i drugi wafel masą krówkową
    Trzeci wafel posmaruj powidłami
    Czwarty ponownie masą krówkową
    Gotowe wafle owiń folią spożywczą lub aluminiową
    Obciąż ciężką deską lub innym naczyniem
    Wstaw do lodówki na kilka godzin
    Po tym czasie pokrój i podawaj

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń