Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek brzoskwiniowy"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 239
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 239
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Składniki
Mąkę przesiać, dodać zmielone migdały, zimne masło pokrojone w plasterki, cukier i żółtka. posiekać nożem. Cytrynę wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i dodać do ciasta. Zagnieść szybko ciasto, zawinąć i schładzać przez 30 minut.
Brzoskwinie wyjąć z zalewy, osączyć, skropić częścią likieru, odstawić na 30 minut. Świeże obrać i postępować tak samo. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 1 centymetra. Ułożyć na natłuszczonej i posypanej tartą bułką blasze. Nakłuć widelcem, piec ok. 20 minut w temp. 180oC.
Ciasto ostudzić, posmarować dżemem, skropić likierem. Na wierzch ułożyć warstwę owoców, posmarować resztą dżemu, posypać płatkami migdałów.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium