Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykwintne
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 52
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1861
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 331
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 428
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 613
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 52
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1861
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 331
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 428
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 613
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę. Utrzeć margarynę, dodawać na przemian żółtka, cukier puder i kakao. Dodać wodę i spiryus dalej ucierając. Odłożyć pół litra utartej masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Wylać na dużą kwadratową formę i piec przez 55 minut 1 185 - 200 st. C. Po ostudzeniu ciasto przekroić i przełożyć odłożoną wcześniej masą. Na koniec zalać polewą.