Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę. Utrzeć margarynę, dodawać na przemian żółtka, cukier puder i kakao. Dodać wodę i spiryus dalej ucierając. Odłożyć pół litra utartej masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Wylać na dużą kwadratową formę i piec przez 55 minut 1 185 - 200 st. C. Po ostudzeniu ciasto przekroić i przełożyć odłożoną wcześniej masą. Na koniec zalać polewą.