Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy istnieją pralinki orzechowe bez grama cukru? Trudno kupić takie w sklepac...
Odsłon: 879
Czy istnieją pralinki orzechowe bez grama cukru? Trudno kupić takie w sklepac...
Odsłon: 879
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę. Utrzeć margarynę, dodawać na przemian żółtka, cukier puder i kakao. Dodać wodę i spiryus dalej ucierając. Odłożyć pół litra utartej masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Wylać na dużą kwadratową formę i piec przez 55 minut 1 185 - 200 st. C. Po ostudzeniu ciasto przekroić i przełożyć odłożoną wcześniej masą. Na koniec zalać polewą.