Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprawdzony przepis
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11872
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8558
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155334
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11872
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8558
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155334
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Składniki
Zarobić rozczyn do gęstości śmietany i pozostawić do wyrośnięcia.
Utrzeć żółtka z cukrem, wsypać mąkę, wyrośnięty rozczyn, dodać mleko, szczyptę soli. Zarobić niezbyt gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać powoli roztopione ciepłe masło. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Przygotować kruszonkę. Piec około 45 min w 160-170 stopni