Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprawdzony przepis
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Składniki
Zarobić rozczyn do gęstości śmietany i pozostawić do wyrośnięcia.
Utrzeć żółtka z cukrem, wsypać mąkę, wyrośnięty rozczyn, dodać mleko, szczyptę soli. Zarobić niezbyt gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać powoli roztopione ciepłe masło. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia.
Przygotować kruszonkę. Piec około 45 min w 160-170 stopni