Do góry

Desery Przepis na:

Placek jabłkowo-bakaliowy

Placek jabłkowo-bakaliowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3081

Dodano:

Odsłon: 2596

Pyszne i bardzo łatwe ciasto bez tłuszczu.

Składniki

  • 6 dużych jabłek (najlepsza "Szara reneta")
  • 1 szkl. cukru
  • 3 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 1 op. skórki pomarańczowej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Placek jabłkowo-bakaliowy

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Pozostawić na godzinę.

  2. Po upływie godziny dodać jajka, bakalie, proszek do pieczenia, sodę i mąkę. Wszystko razem wymieszać

  3. Ciasto wyłożyć na blachę i piec w 180 st. 30 minut. Po wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową (przepis na moim profilu) i można posypać wiórkami kokosowymi. Życzę przyjemnej konsumpcji :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń