Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dobre na drugi dzień. Fajnie skomponowane smaki polecam!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Ciasto: Sodę mieszamy ze śmietaną dodajemy do mąki pszennej miodu, jajek. Wyrabiamy ciasto, dzielimy je na 4 równe części, wykładamy na foremkę 25/36 posmarowaną tłuszczem i każdy placek pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka kaszy i cukru gotujemy krem około 35 minut aż do zgęstnienia, gdy zimny ucieramy z margaryną. Dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao. Przełożenie placka placek- masa jasna- placek- powidło- masa ciemna- placek- polewa