Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Mleko w puszce skondensowane gotować około 3 godzin.
Z 1/2 l mleka odlać 1/2 szkl. zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do 1/2 szl. mleka dodać żółtko, makę ziemniaczaną i mąkę pszenną -roztrzepać.Wlać na gotujące się mleko sporządzoną zawiesinę.Ugotowany budyń ostudzić
Smetanę kremówkę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru pudru.Dodawać ją stopniowo do roztartego budyniu. Na końcu dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szkl. ciepłego mleka
Tak przygotowanym kremem przełożyć przekrojony biszkopt.Wierzch polać karmelem schłodzić.