Znakomite, bardzo szybko się robi.
Placek orzechowy
Składniki
- CIASTO masło, 21 dkg
- mąka, 21 dkg
- żółtka, 2
- ZIMNA WODA, 3 łyżki
- proszek do pieczenia, troszke
- MASA cukier puder, 21 dkg
- jajka bez białek, 2
- orzechy zetrzec, 21 dkg
- białka, 8
Składniki
- CIASTO masło, 21 dkg
- mąka, 21 dkg
- żółtka, 2
- ZIMNA WODA, 3 łyżki
- proszek do pieczenia, troszke
- MASA cukier puder, 21 dkg
- jajka bez białek, 2
- orzechy zetrzec, 21 dkg
- białka, 8

Etapy przygotowania
Ciasto składniki wszystkie wyrobić i podzielić na 2 części.
MASA: Cukier puder utrzeć z żółtkami, wymieszać z orzechami startymi i pianą z białek. Ja robię z orzechów włoskich.
Dać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem na to masę przykryć 2 ciastem. Piec wolno, w 170 stopniach ok 45 minut zapałka ma być sucha. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6205

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6205

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3641



Składniki
- CIASTO masło, 21 dkg
- mąka, 21 dkg
- żółtka, 2
- ZIMNA WODA, 3 łyżki
- proszek do pieczenia, troszke
- MASA cukier puder, 21 dkg
- jajka bez białek, 2
- orzechy zetrzec, 21 dkg
- białka, 8
Ciasto składniki wszystkie wyrobić i podzielić na 2 części.
MASA: Cukier puder utrzeć z żółtkami, wymieszać z orzechami startymi i pianą z białek. Ja robię z orzechów włoskich.
Dać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem na to masę przykryć 2 ciastem. Piec wolno, w 170 stopniach ok 45 minut zapałka ma być sucha. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!