Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1890
Dodano: 02.01.2011
Odsłon: 11254
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ciasto składniki wszystkie wyrobić i podzielić na 2 części.
MASA: Cukier puder utrzeć z żółtkami, wymieszać z orzechami startymi i pianą z białek. Ja robię z orzechów włoskich.
Dać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem na to masę przykryć 2 ciastem. Piec wolno, w 170 stopniach ok 45 minut zapałka ma być sucha. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

nowalijka 05 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Nie wiem jakie wychodzą po blenderze bo go nie mam, ja je trę na tarce drobnej1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 04 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Czy orzechy muszą być starte? Można to zrobić blenderem ?1 Kto głosował? | Odpowiedz