Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste w wykonaniu i bardzo pyszne, w sam raz do kawki
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Białka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodawaj żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kisiel (użyłam 2 opakowania kisielu z kawałkami owoców "FRUGO" passiflora, słodki kubek). Na końcu wlej roztopioną margarynę lub masło. Wyłóż ciasto do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Na wierzchu ułóż zamrożone owoce (uwaga na śliwki, ja musiałam pousuwać pestki). Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem.