Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek owocowy z kruszonką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13264
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5573
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13264
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5573
Składniki
Mleko podgrzej. Drożdże wymieszaj z 1/4 szkl. letniego mleka, łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstaw na 20 minut. Zaczyn połącz z 1/2 kostki masła i resztą składników na ciasto. Zagnieć, przykryj, odstaw na godzinę.
Szybko zagnieć na kruszonkę. Schłodź ją. Owoce opłucz, osusz. Jagody wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Blachę posmaruj łyżką masła. Spód wylep 1/4 ciasta, posyp jagodami.
Resztę ciasta grubo rozwałkuj. Plackiem przykryj jagody. Wierzch posyp malinami i kruszonką. Ciasto piecz 50 min w temp. 180 st.
Jedna porcja zawiera:280 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina