Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny, delikatny oraz prosty i szybki w przygotowaniu placek wypełniony owocami z kompotu. Dobry na deser oraz jako dodatek do kawki :)
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 18
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5727
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 49
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 18
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5727
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 49
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy za pomocą miksera. Następnie dodajemy cukier trzcinowy oraz żółtka i ponownie miksujemy. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, ostudzone mało i jajka ubite z cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy (możemy także posłużyć się mikserem).
Owoce z kompotu (śliwki i jabłka) odcedzamy z zalewy i mieszamy z cynamonem. Następnie blaszkę smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Wylewamy jedną część masy, a na niej układamy odcedzoną mieszankę owoców z kompotu. Następnie wylewamy drugą część masy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 40 minut. Kiedy ciasto ostygnie, posypujemy je cukrem pudrem.