Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar można zastąpić wiśniami ,śliwkami lub innymi owocami.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1153
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5870
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1153
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5870
Składniki
Do 30 dag mąki dodać dobrze ochłodzoną margarynę, 8 łyżek cukru i dokładnie posiekać nożem tak aby nie było wyczuwalnych grudek tłuszczu.
Następnie dodać do ciasta żółtka ,całe jajko , cukier waniliowy , śmietanę i szczyptę soli. Nożem wymieszać wszystkie produkty , a rękami tylko zlepić ciasto.Tak przygotowane ciasto wstawić na godzinę do lodówki.
Rabarbar umyć , obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Posypać 2 łyżkami cukru.
: Ze 10 dag masła , 2 łyżek cukru, 15 dag mąki zagniatamy ciasto na kruszonkę.
Następnie rozwałkować ochłodzone ciasto na placek i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę.
Na cieście ułożyć rabarbar i posypać całość kruszonką.
Piec ciasto w bardzo gorącym piekarniku około 30 minut.