Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar można zastąpić wiśniami ,śliwkami lub innymi owocami.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Do 30 dag mąki dodać dobrze ochłodzoną margarynę, 8 łyżek cukru i dokładnie posiekać nożem tak aby nie było wyczuwalnych grudek tłuszczu.
Następnie dodać do ciasta żółtka ,całe jajko , cukier waniliowy , śmietanę i szczyptę soli. Nożem wymieszać wszystkie produkty , a rękami tylko zlepić ciasto.Tak przygotowane ciasto wstawić na godzinę do lodówki.
Rabarbar umyć , obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Posypać 2 łyżkami cukru.
: Ze 10 dag masła , 2 łyżek cukru, 15 dag mąki zagniatamy ciasto na kruszonkę.
Następnie rozwałkować ochłodzone ciasto na placek i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę.
Na cieście ułożyć rabarbar i posypać całość kruszonką.
Piec ciasto w bardzo gorącym piekarniku około 30 minut.