Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kilku smaków :) takich świątecznych.:)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Masę makową; do miski dodać resztę składników , wymieszać i na końcu dodać pianę z białek . Taką masę wyłożyć na blaszkę prostokątną. Następna masa serowa: do miski dać tłuszcz cukier i żółtka utrzeć , dodać zmielony ser , budyń , zapach cytrynowy i na koniec ubitą pianę z białek. Wyłożyć tę masę na makową . na koniec biszkopt orzechowy ; ubić pianę z białek dodać cukier , dodać żółtka , dodać mąkę i orzechy, wymieszać i wylać na placek Piec w 180" C przez 1 godzinę . po wystudzeniu można polać polewą lukrem , albo tylko posypać cukrem pudrem.