Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, puszyste ciasto z czereśniami, robi się szybko , przepis nieskomplikowany , prosty a ciasto bardzo smaczne. ;) Polecam
średniej wielkości blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska, szklanka,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1074
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1036
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12940
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1074
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1036
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12940
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania do masy dodajemy porcjami cukier, cały czas ubijając dodajemy żółtka. Już nie miksując tylko mieszać drewnianą łyżką do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec wolnym strumieniem dodajemy olej. Po dokładnym wymieszaniu i połączeniu składników masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki. Na masę układamy wydrylowane, umyte i osuszone czereśnie, wciskając je lekko do środka. Ciasto wkładamy piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 - 40 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.