Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, puszyste ciasto z czereśniami, robi się szybko , przepis nieskomplikowany , prosty a ciasto bardzo smaczne. ;) Polecam
średniej wielkości blaszka, mikser, łyżka drewniana, miska, szklanka,
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3964
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 190
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 475
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 3964
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 190
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 475
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania do masy dodajemy porcjami cukier, cały czas ubijając dodajemy żółtka. Już nie miksując tylko mieszać drewnianą łyżką do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec wolnym strumieniem dodajemy olej. Po dokładnym wymieszaniu i połączeniu składników masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki. Na masę układamy wydrylowane, umyte i osuszone czereśnie, wciskając je lekko do środka. Ciasto wkładamy piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 - 40 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.