Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placek z makiem
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 226
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 2818
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 322
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29247
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 226
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 2818
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 322
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29247
Składniki
mleko mieszamy z drożdżami i czekamy aż wyrośnie. jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę , dodajemy, olejki, masło, drożdże, mąkę i wszystko mieszamy, ciasto wlewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i czekamy aż trochę wyrośnie. mak mieszamy z orzechami i rodzynkami i nakładamy łyżeczką na ciasto. pieczemy godzinę w temp. 150 stopni. 20 minut przygotowanie ciasta plus czas pieczenia.