Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68578
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2073
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68578
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2073
Składniki
mleko mieszamy z drożdżami i czekamy aż wyrośnie. jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę , dodajemy, olejki, masło, drożdże, mąkę i wszystko mieszamy, ciasto wlewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i czekamy aż trochę wyrośnie. mak mieszamy z orzechami i rodzynkami i nakładamy łyżeczką na ciasto. pieczemy godzinę w temp. 150 stopni. 20 minut przygotowanie ciasta plus czas pieczenia.