Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 310
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15051
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3020
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 310
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15051
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3020
Składniki
mleko mieszamy z drożdżami i czekamy aż wyrośnie. jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę , dodajemy, olejki, masło, drożdże, mąkę i wszystko mieszamy, ciasto wlewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i czekamy aż trochę wyrośnie. mak mieszamy z orzechami i rodzynkami i nakładamy łyżeczką na ciasto. pieczemy godzinę w temp. 150 stopni. 20 minut przygotowanie ciasta plus czas pieczenia.