Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niedrogie i szybko się je robi.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Składniki
Margarynę miksujemy z cukrem pudrem do miękkości. Dodajemy jajka na przemian z mąkami i proszkiem dalej miksując.
Połowę ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Na wierzch wyłożyć owoce według uznania. Ja dodałam czereśnie ze słoika. Dobre jest też ze startymi jabłkami z cynamonem. Na owoce rozsmarować drugą część ciasta.
Piec w 160st ok.50 min. Na koniec można posypać cukrem pudrem.