Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z owocami i kruszonką"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
75 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 14-16 porcji.
Rozcieram drożdże z cukrami, dodaję mleko i następnie mąkę, olej i jajka. Mieszam, aż się połączą. Ciasto ma być dość luźne. Przekładam je do blaszki wyłożonej pergaminem. Zagniatam kruszonki.
Na cieście ostrożnie rozsmarowuję prażone jabłka, posypuję je cynamonem, na tym rozkładam połówki śliwek. Posypuję całość kruszonką. Ciasto piekę w temp. 180oC ok. 50 min, do zrumienienia.
Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie