Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto do kawusi,smak mojego dzieciństwa,mama robiła go w sezonie rabarbarowym:)Delikatne z kwaśnym smakiem rabarbaru:)Wszystkim smakuje:)
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4724
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44562
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 254
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4724
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44562
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 254
Składniki
Margarynę rozetrzeć do białości -dodawać cukier puder(przez sitko przesiewać,nie będzie grudek),stopniowo dodawać.Dodać po jednym jajku,najlepiej wsypywać do jajka troszkę mąki,to się nie zważy.Dodać resztę mąki,zapach lub cukier waniliowy i proszek do pieczenia,śmietanę lub mleko.Ciasto ma być lejące.
Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.Rabarbar obrać,pokroić drobno i posypać cukrem kryształem i odstawić na 15 minut.Rabarbar układać na cieście.Porcja na dużą brytfannę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku(150 stop.C) trochę więcej niż godzinę.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.