Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 216
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 345
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4628
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 668
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 216
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 345
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4628
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypywać porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i dodawać śmietanę. Wymieszać.
Ciasto rozsmarować w natłuszczonej blasze. Posypać kawałkami rabarbaru wymieszanymi z cukrem waniliowym, wstawić do piekarnika 180°C na 15 minut.
W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto. Dopiec, aż kruszonka się zrumieni (około 30 minut). Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Ciasto nabierze lekkiej chrupkości i przyjemnego aromatu, jeśli dodamy do niego kilka łyżek płatków migdałów.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium