Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z rabarbarem i kruszonką"
Są takie przepisy, do których często wracamy z sentymentem. Niewątpliwie jedn...
Odsłon: 36535
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 254
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1989
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 254
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1989
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i żółtkiem na puszystą masę. Ucierając, dosypywać porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i dodawać śmietanę. Wymieszać.
Ciasto rozsmarować w natłuszczonej blasze. Posypać kawałkami rabarbaru wymieszanymi z cukrem waniliowym, wstawić do piekarnika 180°C na 15 minut.
W tym czasie ze składników zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto. Dopiec, aż kruszonka się zrumieni (około 30 minut). Gotowy placek przestudzić. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Ciasto nabierze lekkiej chrupkości i przyjemnego aromatu, jeśli dodamy do niego kilka łyżek płatków migdałów.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Wielkanocne, kruche ciasteczka owieczki baranki
Desery
Babka cytrynowa
Desery
Keks majonezowy
Desery
Puszysta babka cytrynowa
Wielkanocne, kruche ciasteczka owieczki baranki
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 62
Babka cytrynowa
Pyszna, prosta do przygotowania babka która zawsze ma miejsce na naszym wiel...
Odsłon: 120