Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek do porannej kawy lub na podwieczorek.
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 105
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 705
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 107
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 148
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 105
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 705
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 107
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 148
Składniki
Roztopioną margarynę połączyć z cukrem, 2 jajkami i 1 żółtkiem. Rozprowadzić na gładką masę.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać.
Wyłożyć na okrągłą formę posmarowaną wcześniej tłuszczem.
Na wierzch układać śliwki pokrojone w plasterki.
Całość polać pozostałym 1 białkiem, rozprowadzić delikatnie pędzelkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Po wystygnięciu posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego :)