Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek do porannej kawy lub na podwieczorek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8560
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4648
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8560
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4648
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 712
Składniki
Roztopioną margarynę połączyć z cukrem, 2 jajkami i 1 żółtkiem. Rozprowadzić na gładką masę.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać.
Wyłożyć na okrągłą formę posmarowaną wcześniej tłuszczem.
Na wierzch układać śliwki pokrojone w plasterki.
Całość polać pozostałym 1 białkiem, rozprowadzić delikatnie pędzelkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Po wystygnięciu posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego :)