Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek do porannej kawy lub na podwieczorek.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 520
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 698
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 520
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Roztopioną margarynę połączyć z cukrem, 2 jajkami i 1 żółtkiem. Rozprowadzić na gładką masę.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać.
Wyłożyć na okrągłą formę posmarowaną wcześniej tłuszczem.
Na wierzch układać śliwki pokrojone w plasterki.
Całość polać pozostałym 1 białkiem, rozprowadzić delikatnie pędzelkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Po wystygnięciu posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Smacznego :)