Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia, szybkie do zjedzenia. Porzeczka nadaj im ciekawy kwaskowaty smak.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną. Dodaj proszek i cukier. (2,3 łyżki) Dokładanie wymieszaj. Jajka połącz z maślanką. Dodawaj powoli mąkę. Cały czas mieszaj. Gdy ciasto będzie za rzadkie dodaj jeszcze trochę mąki. Umyte porzeczki dodaj do ciasta. Wymieszaj. Smaż na tłuszczy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj na ciepło polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.