Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia, szybkie do zjedzenia. Porzeczka nadaj im ciekawy kwaskowaty smak.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną. Dodaj proszek i cukier. (2,3 łyżki) Dokładanie wymieszaj. Jajka połącz z maślanką. Dodawaj powoli mąkę. Cały czas mieszaj. Gdy ciasto będzie za rzadkie dodaj jeszcze trochę mąki. Umyte porzeczki dodaj do ciasta. Wymieszaj. Smaż na tłuszczy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj na ciepło polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.