Do góry

Desery Przepis na:

Placki maślankowe z czerwoną porzeczką

Placki maślankowe z czerwoną porzeczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3869

Dodano:

Odsłon: 819

Szybkie do zrobienia, szybkie do zjedzenia. Porzeczka nadaj im ciekawy kwaskowaty smak.

Składniki

  • mąka pszenna- 1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana- 1/2 szklanki
  • maślanka- 1 szklanka
  • jajka- 2 szt.
  • cukier- do smaku
  • proszek do pieczenia- 1 łyżeczka
  • czerwona porzeczka- 25 dag.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki maślankowe z czerwoną porzeczką

Przygotowanie

  1. Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną. Dodaj proszek i cukier. (2,3 łyżki) Dokładanie wymieszaj. Jajka połącz z maślanką. Dodawaj powoli mąkę. Cały czas mieszaj. Gdy ciasto będzie za rzadkie dodaj jeszcze trochę mąki. Umyte porzeczki dodaj do ciasta. Wymieszaj. Smaż na tłuszczy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj na ciepło polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń