Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia, szybkie do zjedzenia. Porzeczka nadaj im ciekawy kwaskowaty smak.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31291
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31291
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z ziemniaczaną. Dodaj proszek i cukier. (2,3 łyżki) Dokładanie wymieszaj. Jajka połącz z maślanką. Dodawaj powoli mąkę. Cały czas mieszaj. Gdy ciasto będzie za rzadkie dodaj jeszcze trochę mąki. Umyte porzeczki dodaj do ciasta. Wymieszaj. Smaż na tłuszczy na złoty kolor z każdej strony. Podawaj na ciepło polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.