Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3247
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1805
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3247
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1805
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier, ubijamy na puszystą masę. Dodajemy jogurt, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wszystko mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż ciasto naleśnikowe.
Jabłka obieramy, kroimy w płaskie kawałeczki i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Białka ubijamy i delikatnie dodajemy do jabłczanej masy
Małe placuszki smażymy na tłuszczu na małym ogniu, z obydwu stron na złoty kolor
Zółtko ucieramy z cukrem, dodajemy mascarpone oraz likier i mieszamy
Placki układamy na talerzu. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy serem
Ps1 Można użyć innego likieru, albo rumu. Ps2 Jabłka można w sezonie zastąpić śliwkami