Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1939
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1756
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1939
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1756
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier, ubijamy na puszystą masę. Dodajemy jogurt, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wszystko mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż ciasto naleśnikowe.
Jabłka obieramy, kroimy w płaskie kawałeczki i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Białka ubijamy i delikatnie dodajemy do jabłczanej masy
Małe placuszki smażymy na tłuszczu na małym ogniu, z obydwu stron na złoty kolor
Zółtko ucieramy z cukrem, dodajemy mascarpone oraz likier i mieszamy
Placki układamy na talerzu. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy serem
Ps1 Można użyć innego likieru, albo rumu. Ps2 Jabłka można w sezonie zastąpić śliwkami