Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z pomarańczą"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Składniki
Masło rozpuść w garnku, wystudź. Żółtka oddziel od białek. Pomarańczę i cytrynę umyj, sparz, zetrzyj skórkę z obydwu owoców, wyciśnij cały sok z pomarańczy i łyżeczkę soku z cytryny. Do garnuszka przesiej mąkę. Maślankę, żółtka, masło i sok pomarańczowy dokładnie zmiksuj.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon, zmiksuj. Dodaj skórkę z pomarańczy i cytryny, wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane, kładź łyżką placki, wyrównaj ich kształt. Smaż z obu stron.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień