Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z pomarańczą"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Składniki
Masło rozpuść w garnku, wystudź. Żółtka oddziel od białek. Pomarańczę i cytrynę umyj, sparz, zetrzyj skórkę z obydwu owoców, wyciśnij cały sok z pomarańczy i łyżeczkę soku z cytryny. Do garnuszka przesiej mąkę. Maślankę, żółtka, masło i sok pomarańczowy dokładnie zmiksuj.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon, zmiksuj. Dodaj skórkę z pomarańczy i cytryny, wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane, kładź łyżką placki, wyrównaj ich kształt. Smaż z obu stron.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień