Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu placuszki z bananem i twarogiem. Idealna propozycja na słodkie śniadanie lub małą przekąskę w ciągu dnia. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Można się nimi zajadać na ciepło, tuż po przyrządzeniu lub zapakować w pojemniczek i zabrać ze sobą w drogę.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Do miski przełóż banana i twaróg. Składniki rozgnieć widelcem. Dodaj jajka, mąkę i cynamon. Wymieszaj ciasto na placuszki.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego. Ciasto nakładaj na rozgrzaną patelnię przy użyciu łyżki. Placuszki smaż na złoty kolor z dwóch stron.