Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z ziemniaków a la pizza"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27005
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27005
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 3 zł
Obrane, umyte ziemniaki i obraną cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce mieszamy z jajkiem i mąką pszenną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanym na patelni tłuszczu smażymy z ciasta cztery duże placki.
Na usmażonych plackach rozkładamy warstwami pokrojone w plasterki warzywa: paprykę, pieczarki, pomidora i posypujemy żółtym tartym serem. Na wierzchu układamy zwinięte plasterki wędzonego boczku. Na kilka minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC.
Wartość odżywcza 1 porcji 269 kcal, białko 5,5 g, tłuszcz 18 g, węglowodany 17 g
Gotową pizzę posypujemy natką pietruszki.Źródło: Rewia