Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z ziemniaków a la pizza"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 3 zł
Obrane, umyte ziemniaki i obraną cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce mieszamy z jajkiem i mąką pszenną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanym na patelni tłuszczu smażymy z ciasta cztery duże placki.
Na usmażonych plackach rozkładamy warstwami pokrojone w plasterki warzywa: paprykę, pieczarki, pomidora i posypujemy żółtym tartym serem. Na wierzchu układamy zwinięte plasterki wędzonego boczku. Na kilka minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC.
Wartość odżywcza 1 porcji 269 kcal, białko 5,5 g, tłuszcz 18 g, węglowodany 17 g
Gotową pizzę posypujemy natką pietruszki.Źródło: Rewia