Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z pieczarkami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 267
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 267
Składniki
Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o małych otworkach razem z obraną cebulą. Odlewam nadmiar soku, który się wytworzył. Do startych warzyw dodaję jajko oraz mąkę. Wszystko przyprawiam solą oraz pieprzem, starannie mieszam ciasto. Na patelni rozgrzewam olej. Nakładam ciasto, formując dość spore placki (powinny wyjść 4 sztuki). Smażę je na złoto z obu stron.
Boczek kroję w niewielkie paski. Przesmażam je na półchrupiąco na patelni. Dodaję pokrojone w plastry pieczarki oraz pokrojoną w plasterki papryczkę pepperoni. Smażę, mieszając. Gdy zmiękną, dodaję keczup. Potrawkę przyprawiam, mieszam z posiekaną natką.
Blaszkę z piekarnika wykładam folią aluminiową. Kładę na niej placki. Na każdym rozkładam porcję potrawki. Posypuję częścią startego sera. Placki składam na pół, posypuję resztą sera. Zapiekam 10min w 180 st.
Porcja zawiera ok. 430 kcal.
Porcja kosztuje ok. 3 zł.
ok. 50 min.Źródło: Tina