Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki bananowe przygotowałam dla wnuków z bananów więcej dojrzałych, takie banany właśnie są najlepsze na takie placuszki, a moje wnuki za nimi przepadają.
rózga - trzepaczka, wyższa miska, widelec, patelnia,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3852
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 770
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3852
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 770
Składniki
Banany po obraniu wkładam do miski i dokładnie rozgniatam widelcem na papkę. Do papki bananowej dodaję, jajka, cukier puder, mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wszystko mieszam rózgą - trzepaczką do połączenia składników na jednolitą masę. ( można zmiksować mikserem ). Ciasto odkładam na 10 minut aby delikatnie się napuszyło czyli odpoczęło. Po tym czasie na dobrze rozgrzaną patelnię nakładam niewielką ilość oleju i smażę placuszki z obydwu stron na złoty kolor, smażę na małym płomieniu gazu. Po usmażeniu podaję je polane syropem klonowym . Można je podać z dżemem , ulubioną konfiturą lub w towarzystwie ulubionych owoców. Smacznego. Rada; masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany, można zamiast proszku do pieczenia użyć sody oczyszczonej,