Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutki i rozplywajace sie w ustach placuszki :-)
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17160
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6654
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17160
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6654
 
         
         
                Składniki
jajko roztrzepac, dolac mleko, dodac maka wymieszana z proszkiem i odstawic na kilka minut. W tym czasie jablka pokroic w dosc drobna kostke, dodac cukier zwykly i waniliowy, cynamon, odczekac kilka minut az jablka puszcza sok.
do ciasta (powinno byc dosc geste, w razie potrzeby dodac maki lub mleka) dodac jablka. czekolade pokroic na male kawalki, dodac do masy. wszystko dobrze wymieszac, smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron, do zrumienienia placuszkow.
posypac cukrem pudrem i palaszowac :-)