Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z polenty i cukinii, z pomidorowym chutneyem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Wsyp do garnka kaszę, zalej wodą (lub gorącym bulionem, np. drobiowym), zagotuj, aż kasza napęcznieje i powstanie gęsta polenta.
Cukinie sparz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Wymieszaj z polentą, dodaj tarty ser i rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.
Formuj płaskie placuszki i smaż na złoto na oleju, 3-5 minut z każdej strony. Wykładaj na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj na mieszance sałat, z pomidorowym chutneyem.Źródło: Olivia