Do góry

Desery Przepis na:

Placuszki z polenty i cukinii, z pomidorowym chutneyem

Placuszki z polenty i cukinii, z pomidorowym chutneyem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Placuszki z polenty i cukinii, z pomidorowym chutneyem"

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki kaszy kukurydzianej
  • 2 cukinie
  • szklanka startego sera typu parmezan
  • łyżeczka świeżego rozmarynu
  • pomidorowy chutney
  • mieszanka sałat
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wsyp do garnka kaszę, zalej wodą (lub gorącym bulionem, np. drobiowym), zagotuj, aż kasza napęcznieje i powstanie gęsta polenta.

  2. Cukinie sparz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Wymieszaj z polentą, dodaj tarty ser i rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.

  3. Formuj płaskie placuszki i smaż na złoto na oleju, 3-5 minut z każdej strony. Wykładaj na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

  4. Podawaj na mieszance sałat, z pomidorowym chutneyem.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń