Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 88
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 88
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy Mąke,margaryne,smalec,cukier,proszek do piecz,wszystko ugniatamy i rozdzielamy na dwie części.Do jednej z nich dodajemy kakao i ugniatamy.Ciasta wkładamy do osobnych woreczków i wkładamy na 15 min do zamrażalki.Białka ubijamy ze szczypta soli,dodajemy 1szkl cukru i kartoflanke.
Na spód układamy ciasto jasne(poprostu ugniatamy na blaszce tak aby dno bylo całe zakryte),na to wykładamy dżem potem kruszymy na to ciasto ciemne i ubita piane.Na góre pokruszyc reszte ciasta.Można posypac cukrem pudrem.
SMACZNEGO!