Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, bardzo bogate w różnego rodzaju, kolorowe warstwy. Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, dżemu i słodkiej bezy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7750
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2841
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7750
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2841
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnice. Dodać 4 żółtka, margarynę, śmietanę, ocet i sól. Wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dołożyć kakao i wyrobić. Dwie części - jasną i ciemną - włożyć do zamrażalnika na czas kolejnych etapów. Białka ubić na sztywno. Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier. Białka z cukrem ubijać ok. 5 min, a następnie dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Jasną część wyłożyć na blachę (o wymiarach około 35x20) i posmarować dżemem morelowym oraz rozłożyć równomiernie posiekane orzechy. Na warstwę dżemu zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Na to nałożyć ubitą z białek i cukru pianę, a następnie zetrzeć jasne ciasto. Ciasto piec w temp. 200st ok 40-45 min. Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem i pokroić.
Polecam