Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podkarpacki wieniec z jajkiem"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 60
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 184
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 60
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 184
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Szynkę oraz kiełbasę pokrój w kosteczkę. Szpinak rozmroź, przełóż na sitko i poczekaj, aż dokładnie ocieknie. Odłóż 3 surowe jajka, pozostałe włóż do lekko posolonej wody.
Gotuj około 10 minut. Brokuł oczyść, opłucz, podziel na małe różyczki. Gotuj je 3–5 minut w posolonym wrzątku.
Ugotowane na twardo jajka odcedź, przestudź, obierz ze skorupki. Bułeczki pokrój w kostkę. Polej je mlekiem. Wbij odłożone jajka. Odstaw na 15 minut. Na patelni rozgrzej masło. Podduś na nim szpinak. Pod koniec dodaj do niego ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Masę z kajzerek wymieszaj z brokułami, szpinakiem oraz szynką i kiełbasą. Przypraw solą i pieprzem. Formę z kominem posmaruj masłem. Na spód wyłóż 2/3 masy. Ułóż jajka na twardo. Przykryj resztą masy. Piecz 45 minut w temperaturze 170 st.
Przepis poleca pani Czesława Zawadzka ze Stowarzyszenia Kobiety Razem z siedzibą w LeżajskuŹródło: Tina