Do góry

Desery Przepis na:

Podniebny ser z bezą i kremem

Podniebny ser z bezą i kremem

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1935

Dodano:

Odsłon: 14285

Ciasto łączy wiele smaków polecam je!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie drogie
Reklama
Reklama
Podniebny ser z bezą i kremem

Przygotowanie

  1. Masa makowa:

    Mak parzymy i mielimy dwa razy. Mak, cukier, olejek, bakalie, miód, margarynę prażymy do 15 minut. W osobnym naczyniu ucieramy żółtka i wlewamy do masy makowej. Podgotowujemy chwilkę i wykładamy na ciasto.



  2. Ciasto:

    Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, dodajemy na końcu wiśnie i rodzynki według uznania. Pozostawiamy ciasto na 3 dni. Następnie wykładamy do dwóch foremek o wymiarze 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Zimne ponczujemy.

  3. Beza:

    Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mak i kokos. Mieszamy wykładamy do foremki 25/36 i pieczemy do 40 minut w 160 stopniach.

  4. Masa serowa:

    Margarynę rozpuszczamy. Mieszamy z zmielonym serem, cukrem i żółtkami. Gotujemy do 15 minut mieszając. W mleku mieszamy budynie i wlewamy do sera, jeszcze chwilę gotujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 skzl wrzątku i mieszamy z serem. Odstawiamy by masa tężała po czym wykładamy na ciasto.

  5. Kokos:

    Margarynę roztapiamy z cukrem, wsypujemy kokos i chwilę dusimy. Wykładamy na ciasto.

  6. Masa mleczna:

    Cukier, wodę i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy z mlekiem w proszku.

    Przełożenie ciasta:

    Ciasto- mak- ciasto- kokos- masa serowa- beza- masa mleczna- kandyzowany ananas.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 listopada 2017 Na wielkim wypasie, to ciacho xD
Szacun za ogarnięcie tylu dodatków ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń