Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiące poduszeczki
Wyśmienity sernik z dżemem i pianką, ekstra wypiek na każdą okazję! Można dod...
Odsłon: 2795
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 91
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23832
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 91
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23832
Składniki
Drożdże rozkruszyć ,wymieszać z łyżką cukru,odstawić na 10 minut.Mąkę wymieszać z solą resztą cukru dodać roztopione masło,lekko podgrzane mleko,jajka i drożdże wyrobić składniki na gładkie ciasto(ciasto jest dość lużne) odstawić pod ściereczką na ok 40 minut w ciepłe miejsce.Po 40 minutach jeszcze raz wyrobić ciasto,brać po kawałku utoczyć w rękach małą kulkę następnie na stolnicy opruszonej maką rozwałkować kulkę na kółeczko,na środek położyć trochę dżemu złożyć kółeczko na pół i zlepić boki po czym wziąść widelec i końcówką zrobić w miejscu zlepienia ząbki (aby ciasto lepiej się skleiło).Smażyć w głębokim tłuszczu na średnim ogniu,po usmażeniu opruszyć cukrem pudrem.Życzę smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 77926
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59491