Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Drożdże rozkruszyć ,wymieszać z łyżką cukru,odstawić na 10 minut.Mąkę wymieszać z solą resztą cukru dodać roztopione masło,lekko podgrzane mleko,jajka i drożdże wyrobić składniki na gładkie ciasto(ciasto jest dość lużne) odstawić pod ściereczką na ok 40 minut w ciepłe miejsce.Po 40 minutach jeszcze raz wyrobić ciasto,brać po kawałku utoczyć w rękach małą kulkę następnie na stolnicy opruszonej maką rozwałkować kulkę na kółeczko,na środek położyć trochę dżemu złożyć kółeczko na pół i zlepić boki po czym wziąść widelec i końcówką zrobić w miejscu zlepienia ząbki (aby ciasto lepiej się skleiło).Smażyć w głębokim tłuszczu na średnim ogniu,po usmażeniu opruszyć cukrem pudrem.Życzę smacznego.