Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1967
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5825
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5824
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1967
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5825
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5824
Składniki
Drożdże rozkruszyć ,wymieszać z łyżką cukru,odstawić na 10 minut.Mąkę wymieszać z solą resztą cukru dodać roztopione masło,lekko podgrzane mleko,jajka i drożdże wyrobić składniki na gładkie ciasto(ciasto jest dość lużne) odstawić pod ściereczką na ok 40 minut w ciepłe miejsce.Po 40 minutach jeszcze raz wyrobić ciasto,brać po kawałku utoczyć w rękach małą kulkę następnie na stolnicy opruszonej maką rozwałkować kulkę na kółeczko,na środek położyć trochę dżemu złożyć kółeczko na pół i zlepić boki po czym wziąść widelec i końcówką zrobić w miejscu zlepienia ząbki (aby ciasto lepiej się skleiło).Smażyć w głębokim tłuszczu na średnim ogniu,po usmażeniu opruszyć cukrem pudrem.Życzę smacznego.