Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118249
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8443
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2184
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1557
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118249
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8443
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2184
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1557
Składniki
Drożdże rozkruszyć ,wymieszać z łyżką cukru,odstawić na 10 minut.Mąkę wymieszać z solą resztą cukru dodać roztopione masło,lekko podgrzane mleko,jajka i drożdże wyrobić składniki na gładkie ciasto(ciasto jest dość lużne) odstawić pod ściereczką na ok 40 minut w ciepłe miejsce.Po 40 minutach jeszcze raz wyrobić ciasto,brać po kawałku utoczyć w rękach małą kulkę następnie na stolnicy opruszonej maką rozwałkować kulkę na kółeczko,na środek położyć trochę dżemu złożyć kółeczko na pół i zlepić boki po czym wziąść widelec i końcówką zrobić w miejscu zlepienia ząbki (aby ciasto lepiej się skleiło).Smażyć w głębokim tłuszczu na średnim ogniu,po usmażeniu opruszyć cukrem pudrem.Życzę smacznego.