Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kremowa konsystencja musi być nie tylko efektowna, ale i smaczna. Z tymi małymi dodatkami, stworzysz wyborną polewę, która nie będzie tylko rozpuszczoną czekoladą.
rondelek, nóż, deska do krojenia
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 82
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 11
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 58
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 82
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 11
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 58
Składniki
Czekoladę połam na pół i nożem pokrój na kawałki, np. na kostki.
Śmietankę podgrzej w rondelku. Nie doprowadź do wrzenia.
Do śmietanki dodaj czekoladę i wymieszaj na gładką masę.
Dodaj masło i łyżkę miodu. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Za pomocą szpatułki lub łyżki rozprowadź polewę na pierniku, pilnując, aby masa była rozprowadzona równolegle. Poczekaj, aż ostygnie.