Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kremowa konsystencja musi być nie tylko efektowna, ale i smaczna. Z tymi małymi dodatkami, stworzysz wyborną polewę, która nie będzie tylko rozpuszczoną czekoladą.
rondelek, nóż, deska do krojenia
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5442
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1803
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5360
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1863
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5442
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1803
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5360
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1863
Składniki
Czekoladę połam na pół i nożem pokrój na kawałki, np. na kostki.
Śmietankę podgrzej w rondelku. Nie doprowadź do wrzenia.
Do śmietanki dodaj czekoladę i wymieszaj na gładką masę.
Dodaj masło i łyżkę miodu. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Za pomocą szpatułki lub łyżki rozprowadź polewę na pierniku, pilnując, aby masa była rozprowadzona równolegle. Poczekaj, aż ostygnie.