Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kremowa konsystencja musi być nie tylko efektowna, ale i smaczna. Z tymi małymi dodatkami, stworzysz wyborną polewę, która nie będzie tylko rozpuszczoną czekoladą.
rondelek, nóż, deska do krojenia
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Składniki
Czekoladę połam na pół i nożem pokrój na kawałki, np. na kostki.
Śmietankę podgrzej w rondelku. Nie doprowadź do wrzenia.
Do śmietanki dodaj czekoladę i wymieszaj na gładką masę.
Dodaj masło i łyżkę miodu. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Za pomocą szpatułki lub łyżki rozprowadź polewę na pierniku, pilnując, aby masa była rozprowadzona równolegle. Poczekaj, aż ostygnie.