Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobieniai bardzo smaczne ciasteczka.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 323
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Mąkę dać na stolnicę,dodać masło,jajka,cukier,pr,do pieczenia,śmietanę. Wszystko posiekać nożem,następnie zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Kółka kłaść obok siebie tak by końce zachodziły na siebie. Wcześniej przygotować mak,dodać jajko,olejek migdałowy,rodzynki i cukier waniliowy,wymieszać i zasmażyć . Tak przygotowany i wystudzony mak kłaść paskiem wzdłuż na ciastkowe kółka. Zwinąć w roladkę ,dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do nagrzanego piekarnika do 180st.góra-dół .Piec krótko do zezłocenia ciasteczek. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!