Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Półmisek jajek z sałatami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1081
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1081
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 2,90 zł.
Umyte jajka gotuję w osolonym wrzątku na twardo. Studzę w zimnej wodzie, obieram ze skorupek i kroję w dość cienkie, równe plasterki.
Z podanych składników robię sos koperkowo-ziołowy. Krewetki osączam na sicie z zalewy. Koperek siekam, mieszam z sosem.
Jajka układam na okrągłym półmisku lub większym talerzu tak, aby lekko zachodziły na siebie. Posypuję mieszaniną sałat i osączonymi krewetkami. Polewam sosem ziołowym i podaję na stół.
Wartość odżywcza jednej porcji 139 kcal Białko 14,5 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 18 g
<strong>Agata Skiba, Morawica.</strong>Źródło: Rewia