Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo smaczne, a na dodatek mile zaskakuje :)
Pyszne pierożki z borówkami. Mięciutkie pierożki wkładałam 3,4 borówki doo pi...
Odsłon: 88
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 49538
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami,...
Odsłon: 36270
Pyszne pierożki z borówkami. Mięciutkie pierożki wkładałam 3,4 borówki doo pi...
Odsłon: 88
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 49538
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami,...
Odsłon: 36270
Składniki
Masło topimy i studzimy. Oddzielamy żółtka i białka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną, lśniącą masę. Dodajemy po jednym żółtka ciągle miksując.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki suche dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy. Dodajemy aromat i dżem, miksujemy mikserem. Do gotowej masy dodajemy cały roztopiony tłuszcz, powoli mieszamy łyżką, aż cały tłuszcz połączy się z ciastem.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blachę do muffinów smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Można też wykorzystać papilotki (tak będzie szybciej). Łyżką nakładamy ciasto na spód papilotek, łyżeczką nakładamy nutellę lub kawałeczek czekolady. Czekoladę przykrywamy kolejną porcją ciasta. Pieczemy na złoty kolor.
Przepisy Desery
Desery
Eklery
Desery
Popękane ciastka
Desery
Pączki z różą
Desery
Ciasto bez pieczenia - Raffaello
Eklery
Eklery to wykwintny przysmak z parzonego ciasta, który znakomicie sprawdza si...
Odsłon: 44
Popękane ciastka
Zazwyczaj pęknięcie ciasta traktujemy jako kulinarną porażkę, jednak tym raze...
Odsłon: 36