Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i dietetyczny deserek, łączący smaki pomarańczy i czekolady:) Doskonale nadaje się również na słodkie śniadanie:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Płatki zalewamy sokiem pomarańczowym na około 15 minut do namoknięcia. W tym czasie obieramy pomarańczę i kroimy na cząstki (pozostawiamy kawałek do dekoracji). Słonecznik prażymy na patelni. Czekoladę ścieramy na tarce.
Gdy płatki namokną dosypujemy łyżkę otrębów, dodajemy czekoladę, kardamon, jogurt i mieszamy.
Na spód pucharka wykładamy połowę masy straciatella, na tym układamy pokrojoną w kawałeczki pomarańczę, na to wkładamy pozostałą masę. Dekorujemy pozostałą pomarańczą i uprażonymi pestkami słonecznika. SMACZNEGO:)