Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i dietetyczny deserek, łączący smaki pomarańczy i czekolady:) Doskonale nadaje się również na słodkie śniadanie:)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Płatki zalewamy sokiem pomarańczowym na około 15 minut do namoknięcia. W tym czasie obieramy pomarańczę i kroimy na cząstki (pozostawiamy kawałek do dekoracji). Słonecznik prażymy na patelni. Czekoladę ścieramy na tarce.
Gdy płatki namokną dosypujemy łyżkę otrębów, dodajemy czekoladę, kardamon, jogurt i mieszamy.
Na spód pucharka wykładamy połowę masy straciatella, na tym układamy pokrojoną w kawałeczki pomarańczę, na to wkładamy pozostałą masę. Dekorujemy pozostałą pomarańczą i uprażonymi pestkami słonecznika. SMACZNEGO:)