Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i dietetyczny deserek, łączący smaki pomarańczy i czekolady:) Doskonale nadaje się również na słodkie śniadanie:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2227
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421424
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2075
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2227
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421424
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2075
Składniki
Płatki zalewamy sokiem pomarańczowym na około 15 minut do namoknięcia. W tym czasie obieramy pomarańczę i kroimy na cząstki (pozostawiamy kawałek do dekoracji). Słonecznik prażymy na patelni. Czekoladę ścieramy na tarce.
Gdy płatki namokną dosypujemy łyżkę otrębów, dodajemy czekoladę, kardamon, jogurt i mieszamy.
Na spód pucharka wykładamy połowę masy straciatella, na tym układamy pokrojoną w kawałeczki pomarańczę, na to wkładamy pozostałą masę. Dekorujemy pozostałą pomarańczą i uprażonymi pestkami słonecznika. SMACZNEGO:)