Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy i dietetyczny deserek, łączący smaki pomarańczy i czekolady:) Doskonale nadaje się również na słodkie śniadanie:)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 894
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 199
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 894
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 199
Składniki
Płatki zalewamy sokiem pomarańczowym na około 15 minut do namoknięcia. W tym czasie obieramy pomarańczę i kroimy na cząstki (pozostawiamy kawałek do dekoracji). Słonecznik prażymy na patelni. Czekoladę ścieramy na tarce.
Gdy płatki namokną dosypujemy łyżkę otrębów, dodajemy czekoladę, kardamon, jogurt i mieszamy.
Na spód pucharka wykładamy połowę masy straciatella, na tym układamy pokrojoną w kawałeczki pomarańczę, na to wkładamy pozostałą masę. Dekorujemy pozostałą pomarańczą i uprażonymi pestkami słonecznika. SMACZNEGO:)