Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowy przekładaniec"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Młode ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Odlej, wystudź, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Obraną z łupin cebulę przelej wrzątkiem (będzie delikatniejsza w smaku) i drobno posiekaj. Posyp odrobiną soli, żeby zmiękła. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą.
Majonez połącz z jogurtem, czosnkiem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do ziemniaków dodaj przygotowaną cebulę oraz odlaną z zalewy kukurydzę.
Sałatkę polej sosem majonezowym.
Pomidory przetnij w poprzek na trzy części.
Umieść warzywa równomiernie między plastrami pomidorów.Źródło: Kurier TV