Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory po włosku"
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5266
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29587
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19178
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5266
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29587
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19178
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Składniki
Ugotuj ryż. Pomidory umyj, zetnij wierzchy i wydrąż (nie wyrzucaj miąższu).
Posiekaną natkę pietruszki i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj ryż, mięso, jajo, połowę miąższu z pomidorów, sól i pieprz. Napełnij pomidory.
Do żaroodpornego naczynia wlej bulion, dodaj resztę miąższu, sól, pieprz i wymieszaj. Poukładaj obok siebie nadziewane pomidory, przykryj czapeczkami ze ściętych wierzchów i zapiekaj w temp. 200oC przez 30 minut. Po wyjęciu sos, w którym stoją pomidory, dopraw śmietaną.
290 kcalŹródło: Takie jest życie