Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory z bakłażanem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój w plastry, posól i odstaw na pół godziny, by puścił sok. Następnie osusz go dokładnie (możesz to zrobić ręcznikiem papierowym) i maczaj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto. Odstaw do wystygnięcia.
Mozzarellę i umyte pomidory pokrój w plasterki. Układaj w brytfance na przemian z bakłażanem. Całość posyp solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Posyp świeżymi listkami bazylii. Podawaj z bagietką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień