Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory z grzankami czosnkowymi"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Bułkę kroimy w kosteczkę. Patelnię nacieramy ząbkiem czosnku, a potem rozgrzewamy w niej łyżkę masła. Wrzucamy pokrojoną bułkę. Smażymy ze wszystkich stron, aż grzanki nabiorą złotego koloru.
Z pomidorów ścinamy wierzchy. Łyżeczką wydrążamy miąższ tak, by nie uszkodzić skórki. Układamy na papierowym ręczniku ścięciem do dołu, by obciekły z soku.
Paprykę i miąższ z pomidorów (bez pestek) kroimy w kosteczkę, krótko przesmażamy na łyżce rozgrzanej oliwy.
Pomidory rozkładamy na blaszce nasmarowanej oliwą, napełniamy farszem, który przykrywamy grzankami. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 190oC.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 283 kcal Białko 13,8 g/Tłuszcz 6,8 g/Węglowodany 64 g.Źródło: Rewia