Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe i smaczne ciasto - idealne do popołudniowej kawki np. w niedzielę ;)
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 102
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 241
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 96
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 786
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 399
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 273
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 102
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 241
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 96
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 786
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 399
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 273
Składniki
Jogurt naturalny oraz jajka ogrzewamy do temperatury pokojowej. Porzeczki myjemy i osuszamy lub odmrażamy i osuszamy.
Ubijamy jajka z cukrem waniliowym i tym zwykłym. Dodajemy wcześwniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Miksujemy. Następnie dolewamy olej i jogurt. Znów miksujemy, lecz na małych obrotach miksera.
Kruszonka: Ucieramy mąkę z zimnym masłem oraz cukrem. Potem wkładamy to na chwilę na lodówki.
Gotowe ciasto wlewamy do korytka, posypujemy porzeczkami i wcześniej zrobioną kruszonką. Pieczemy w 180 stopiniach C przez około 35 minut.