Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe i smaczne ciasto - idealne do popołudniowej kawki np. w niedzielę ;)
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 814
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32520
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 814
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32520
Składniki
Jogurt naturalny oraz jajka ogrzewamy do temperatury pokojowej. Porzeczki myjemy i osuszamy lub odmrażamy i osuszamy.
Ubijamy jajka z cukrem waniliowym i tym zwykłym. Dodajemy wcześwniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Miksujemy. Następnie dolewamy olej i jogurt. Znów miksujemy, lecz na małych obrotach miksera.
Kruszonka: Ucieramy mąkę z zimnym masłem oraz cukrem. Potem wkładamy to na chwilę na lodówki.
Gotowe ciasto wlewamy do korytka, posypujemy porzeczkami i wcześniej zrobioną kruszonką. Pieczemy w 180 stopiniach C przez około 35 minut.