Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe i smaczne ciasto - idealne do popołudniowej kawki np. w niedzielę ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Jogurt naturalny oraz jajka ogrzewamy do temperatury pokojowej. Porzeczki myjemy i osuszamy lub odmrażamy i osuszamy.
Ubijamy jajka z cukrem waniliowym i tym zwykłym. Dodajemy wcześwniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Miksujemy. Następnie dolewamy olej i jogurt. Znów miksujemy, lecz na małych obrotach miksera.
Kruszonka: Ucieramy mąkę z zimnym masłem oraz cukrem. Potem wkładamy to na chwilę na lodówki.
Gotowe ciasto wlewamy do korytka, posypujemy porzeczkami i wcześniej zrobioną kruszonką. Pieczemy w 180 stopiniach C przez około 35 minut.