Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z duszonej cukinii z tymiankiem"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Składniki
Cukinie ze skórką i obraną cebulę kroję w kostkę. Podsmażam na oleju. Wlewam śmietankę kremówkę, dodaję tymianek, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiam solą i pieprzem.
Całość przykrywam i duszę, aż cukinia będzie miękka.
To mój patent na cukinię. Jest idealna do mięsa na obiad albo solo na ciepłą kolację. Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
25 min • Porcja ok. 60 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 2 porcje.Źródło: Kobieta i życie